Pasta pesto met kip en burrata

  • Bereidingstijd 25 minuten

Vandaag was zo’n dag. Veel te druk met zo’n 1000 dingen tegelijk waardoor ontbijt, tussendoortjes en lunch er eigenlijk bij ingeschoten zijn. Ik heb geleefd op 5 koppen thee en een mueslireep… Niet persé een erg uitgebalanceerd dieet dus vond ik het dé perfecte avond voor een stevige pasta!

Boodschappenlijst (voor 3 à 4 personen)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 400 gram kipfilet
– 350 gram pasta naar keuze
– 100 gram créme fraîche
– 200 ml kookroom
– 1 bakje (verse) groene pesto
– burrata
– parmazaanse kaas
– pijnboompitten

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Snipper de ui, pers de knoflook en fruit deze met wat olijfolie in een wok/koekenpan
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze mee (zie tip)
  • Voeg de pesto, de crème fraîche en de kookroom toe aan de kip
  • Schep 3 eetlepels pastawater uit de pan voor je deze afgiet en voeg deze toe aan de kip en saus
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de kip en saus
  • Rooster de pijnboompitten
  • Serveer de pasta met een halve burrata, geraspte parmazaan en wat pijnboompitten


    TIP: Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van blokjes kipfilet. Met dit soort gerechten kies ik ervoor om de kipfilet helemaal te bakken en deze, wanneer hij gaar is, met een mes en vork uit elkaar te pluizen. Moet je een keer proberen!

Een van mijn favoriete pastagerechten. Mocht je nog opzoek zijn naar wat groenten voor naast deze pasta, probeer dan eens mijn tomatensalade met burrata!

4 reacties op “Pasta pesto met kip en burrata”

Geef een reactie

Ontdek meer van Dee

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder