Pompoensoep

  • Bereidingstijd 15 min
  • Kooktijd 40 minuten

Je kent het vast, warm weer en geen zin om te koken. Hoewel ik het liefst de hele zomer aan de salade zit maak je mij met een goede soep voor de afwisseling ook enorm blij!

Mijn moeder maakte afgelopen week een van de favoriete hier thuis: Pompoensoep! Speciaal voor jullie schreef ze het recept, volledig in stijl van deze website, uit!

Boodschappenlijst (voor 4 personen)
– 1 flessenpompoen
– 2 aardappelen
– 1 grote ui
– 2 grote tenen knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 3 theelepels kerrie poeder
– 2 theelepels komijnpoeder
– Mespunt chlillipoeder
– 1,5 liter groenteboullion
– Peper & zout
– Aromat
– Peterselie

  • Snipper de ui en pers de knoflook
  • Doe in een grote soeppan de olijfolie en fruit daarin ui en knoflook
  • Was de pompoen, snijd doormidden en haal de pitten en draden weg
  • Snijd de pompoen in blokjes (flessenpompoen hoef je niet te schillen)
  • Schil de aardappels en snijd in blokjes
  • Voeg de pompoen en aardappel bij de uien en roerbak zachtjes
  • Doe na ca. 10 minuten de kerrie en komijn erbij; blijf roeren
  • Maak de bouillon en voeg dit samen met de chilipoeder toe
  • Laat ca. 40 minuten zachtjes koken
  • Wanneer de pompoen helemaal gaar is kan de staafmixer erdoor
  • Voeg peper en flink wat zout toe en eventueel Aromat. Blijf proeven.

Lekker vers stokbrood erbij en genieten maar!!

Eet smakelijk!

2 reacties op “Pompoensoep”

Geef een reactie