DIY: Zwangerschapsaankondiging

Na de positieve test van de zwangerschap van Elin besloten Lars en ik dat we het snel aan onze naasten wilde vertellen. Na drie miskramen was het leuke ‘geheimhouden’ niet meer zo leuk en gaf het vooral veel extra onnodige stress.

Ik besloot dat ik iets wilde knutselen wat onze ouders een mooi plekje in huis zouden kunnen geven tijdens de zwangerschap. Een tastbare herinnering.

Wat heb je nodig?
– Een diepe fotolijst
Leuke gekleurde spenen
– Wit A4’tje
– Lijmpistool/seconde lijm
– Zwarte stift

Zwangerschapsaankondiging mijn ouders.

Stap 1
Ga opzoek naar een diepe lijst met passepartout.

De lijst op de foto is de ‘VÄSTANHED‘ lijst van de Ikea. Ikea heeft ook andere diepe lijsten met een wat modernere look. Mocht je een kleinere lijst willen, bij de Action zag ik deze diepe lijst met passepartout voor maar €3,- !

Stap 2
De passepartout dichtplakken.

Aangezien je geen foto in de lijst doet moet je zorgen dat de achterkant van de lijst neutraal is. Mijn voorkeur ging uit naar een witte achtergrond maar mocht je het leuk vinden, dan kan een andere kleur achtergrond natuurlijk ook.

Kies bij voorkeur voor een wat dikker papier zodat deze niet doorschijnt en plak deze aan de achterkant van de passepartout vast met plakband. Dit hoeft niet heel precies, je ziet er namelijk niks meer van!

Stap 3
Plak de speen.

Op het A4 dat je zojuist aan de achterkant van de passepartout hebt geplakt plak je speen.

Ik koos voor deze leuke Bibs spenen. Deze passen qua kleur leuk bij het interieur van mijn ouders en ik vind de spenen een mooie vorm.

Met het lijmpistool lijmde ik de speen vast. 1 dotje lijm op de speen zelf en 1 dotje lijm op het harde plastig gedeelte. Mocht je geen lijmpistool hebben, gebruik dan secondelijm.

Stap 4
De tekst.

Hier kan je je fantasie uiteraard de vrije loop laten. Wel denk ik dat dit een gevalletje ‘less is more’ is.

Op het voorbeeld heb ik de tekst geschreven met een penseel en zwarte verf. Dit werkt niet heel makkelijk dus ik raad je aan om een mooi zwarte stift of een vulpen te gebruiken.

Zwangerschapsaankondiging voor mijn schoonouders

Bij onze beide ouders staan de schilderijtjes, zelfs nu Elin al geboren is, nog altijd in de woonkamer. Wat mij betreft is dit een prachtige manier om je naasten het mooie nieuws te vertellen!

Hun reactie op onze zwangerschapsaankondiging zie je hier.

Advertenties

7 reacties op “DIY: Zwangerschapsaankondiging”

  1. Super leuk idee. Ik heb hetzelfde gemaakt met het auto logo van mijn opa die een halfjaar geleden overleden is. Ik reed de laatste jaren altijd in zijn auto en hij was daar zo trots op. Deze maand heb ik een nieuwe auto gekocht, en die van mijn opa wegdoen was erg zwaar. Dankzij jou leuke idee heb ik een mooi aandenken aan mijn opa kunnen maken ❤️

Geef een reactie