Feta dip

  • Bereidingstijd 5 minuten

In een salade, op brood, op een pizza, door de pasta. Geen kaas is in mijn ogen zo veelzijdig als feta. Het gaat zo ver dat ik gerust een heel blok feta als ‘snack’ opeet. Daar moest ik iets mee!

Het probleem bij feta op brood of op een cracker is dat feta van zichzelf niet heel makkelijk smeert. Feta brokkelt en brokkelt dan dus ook zo van je broodje af. De oplossing? Zuivel spread!

Boodschappenlijst
– Zuivelspread (light niet persé vereist)
– Olijfolie
– Feta

TIP! Je kunt dit recept uiteraard maken met feta van de supermarkt maar mocht je net zo gek zijn op feta als ik, ga dan eens langs de plaatselijke Turkse winkel. Daar vind je in de koeling dit blik (zie foto). Deze feta is gemaakt van koemelk en is heerlijk zacht en zout.

  • Doe gelijke delen feta en zuivelspread in een kom en voeg hier een scheut olijfolie aan toe.
  • Pureer het geheel met de staafmixer tot het een gladde structuur heeft
  • Mocht je dip te dun zijn geworden, zet ‘m even in de koelkast. De zuivelspread wordt dan weer stijf en zo druipt de dip niet van je toastje

Je zou misschien denken “had dit recept echt een hele pagina nodig?”. Maar dat antwoord is JA! Ik gebruik deze dip voor van alles en nog wat dus bereid je voor op een berg verwijzingen naar de feta dip. Once you’ve tried it, you’ll love it!

3 reacties op “Feta dip”

  1. Wanneer je graag net dat tikkeltje meer wilt, kan je er snoeptomaatjes aan toevoegen! De tomaatjes in een ovenschaal besprenkelen met olijfolie, rozemarijn en look, kwartiertje in de oven en dan de tomaatjes met wat van de olie op de dip leggen. Heeeerlijk!

Geef een reactie