Bloemkoolschotel met kipgehakt

  • bereidingstijd 45 min

Al vanaf kinds af aan ben ik stapel gek op bloemkool! Voornamelijk op de traditionele manier met gekookte aardappel, een bal gehakt en jus. Deze versie aten we van de week maar door de MEGA bloemkool die ik had gekocht was er nog voor twee personen bloemkool over. Daar wilde ik iets mee dus flanste ik deze bloemkoolschotel in elkaar. Hij was verrukkelijk!

Boodschappenlijst (voor 3 personen)
– 1 bloemkool
– 500 gram kruimige aardappelen
– 400 gram kipgehakt
– 1 ui
– 2 tl kerriepoeder
– 250 ml créme fraiche
– 2 eieren
– Klontje roomboter
– 2 tl mosterd
– Handje geraspte oude kaas

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de bloemkool beetgaar en de aardappels gaar
  • Snipper de ui en bak samen met het kipgehakt
  • Voeg de kerriepoeder toe aan het gehakt
  • Giet de aardappels af en voeg de boter en de mosterd toe aan de pan. Pureer met de staafmixer tot een gladde aardappelpurree
  • Voeg de bloemkool toe aan de ui en het kipgehakt en verspreid deze over een ovenschaal
  • Meng de eieren met de créme fresh, breng op smaak met peper en zout en giet over de bloemkoolmix in de ovenschaal. Zorg dat het mengsel goed verdeeld is over de ovenschaal
  • Verspreid de aardappelpurree over de bloemkoolmix en strooi de geraspte kaas over de schaal
  • Bak de schotel 30 minuten

    TIP: Zet de oven de laatste paar minuten op de gril stand en op de heetste temperatuur. Zo wordt de bovenkant lekker krokant. Blijf er wel bij staan want het kan erg hard gaan!

Lars en ik zijn van mening dat dit een echte ‘grote mensen maaltijd’ is haha. Ik denk dat deze schotel volgende week weer op tafel staat. Eetsmakelijk!

10 reacties op “Bloemkoolschotel met kipgehakt”

  1. Dit ga ik sowieso proberen. Mijn vriend lust erg weinig groente, maar laat bloemkool nou net z’n favoriet zijn. Weer een extra recept erbij die ik kan maken! Thanks xx

  2. Hij is echt heel erglekker! Alleen kip gehakt kan ook degelijk worden vervangen door normaal gehakt. Just a tip voor de andere. 🙂

Laat een reactie achter bij LisaReactie annuleren

Ontdek meer van Dee

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder