Zoete aardappelsoep met spek en feta

  • Bereidingstijd 30 minuten

Wij zijn hier thuis sinds een jaar echte soep liefhebbers. Het is zo makkelijk en je hebt gelijk een hele berg met vitamientjes binnen! Zodra je je eigen soepen maakt smaken die soepen uit een zak/blik echt niet meer haha.

Boodschappenlijst (voor 4 personen)
– 1 grote zoete aardappel
– 2 wortels
– 1 paprika
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel chilivlokken
– Feta
– Spekjes
– 1 liter groenteboullion

  • Snijd de ui en de knoflook en fruit deze 2 minuten in een pan
  • Maak de zoete aardappel en de wortel schoon en snijd deze, samen met de paprika, in stukken. Bak deze 5 minuten mee met de ui en de knoflook
  • Voeg de groenteboullion en de chilivlokken toe en laat dit alles 20 minuten koken met een deksel op de pan
  • Bak de spekjes
  • Pureer de soep met de staafmixer
  • Server de kommen soep met feta kruimels en spek

Een soep die met een broodje ernaast prima kan volstaan als maaltijdsoep! Eetsmakelijk.

5 reacties op “Zoete aardappelsoep met spek en feta”

  1. Deze soep al meerdere malen gemaakt, heel erg lekker! Omdat ik veganistisch eet, serveer ik hem met veganistische feta en zaden/pitten. 😋

Laat een reactie achter bij XXXReactie annuleren

Ontdek meer van Dee

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder