Hachee met oosterse tint

  • Bereidingstijd 20 minuten
  • Wachttijd minimaal 4 uur

Als het druilerig, koud en regenachtig weer is heb ik maar zin in 1 ding: stoofvlees. Van alle stoofpotjes die ik heb geprobeerd is dit verre weg mijn favoriet! Gejat uit de grote receptenmap van mijn moeder. Als je net zo’n liefhebben bent van stoofvlees als ik moét je dit een keer proberen!

Boodschappenlijst (voor 6 personen)
– 1.5 kilo runderlappen
– 500 gram uien
– 1 zakje nasi kruidenmix
– 2 eetlepels donkere basterdsuiker
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1 theelepel sambal

  • Snijd het vlees in stukjes en bak deze goudbruin
  • Snijd de uien in groffe stukken en bak deze mee met het vlees
  • Zet het vlees en de uien in een stoof/braadpan op laag vuur
  • Voeg voldoende water toe aan het vlees totdat het vlees onderwater staat en zet de pan 3 uur op laag vuur
  • Voeg na 3 uur de overige ingrediënten toe aan de stoofpot
  • Laat de stoofpot nog 1 uur pruttelen (hoe langer hoe malser je vlees)

Serveertip: Serveer de hachee met aardappel en rode kool, rijst of friet!

Dit stoofpotje kan iedereen maken dus dit moét je een keer proberen!

17 reacties op “Hachee met oosterse tint”

  1. Yes, dank je! Was altijd zo aan het zoeken op je instagram voor de laatste dingen. Ken het inmiddels bijna uit m’n hoofd en ben er echt gek op! <3

  2. Klinkt zooo lekker , gaan we aankomende week eens proberen. 😉 Leuk deze site ! Vooral de verbouwing en recepten super leuk. Ga zo door 💪

  3. Zou je misschien je pompoensoep recept kunnen delen? Ik heb hem een keer gemaakt uit je vlog en hij was echt vet lekker toen ;))

  4. Ik heb hem al een keer gemaakt nadat je het recept voor de 1e keerde deelde online en het was zo lekker! Ga hem zeker nog een keer maken 😉

  5. Jaaa dit is toch wel 1 van mijn favoriete recepten die ik uit je video’s heb opgeschreven. Man lief was helemaal verbaasd “woow lekker wat is er anders aan dan normaal?” Hahaha receptje van Dee🥳

  6. Dit gerecht zie ik vaak in je vlog voorbij komen, maar handig nu zo duidelijk het recept online! Super leuk je website! Ik kan niet wachten op de blogs over de verbouwing

  7. Leuke website! ❤️
    Ingredienten voor stoofvlees gehaald.
    Moet het 4u aan een stuk opstaan of kan ik het ook smorgens bereiden en in de avond overnieuw aanzetten? X

    • Ik ben van mening dat stoofvlees alleen maar lekkerder wordt zodra het langer opstaat. Ik zet het vaak aan om 12:00 en laat het gerust doorpruttelen tot we gaan eten!

  8. Oh lieve dee,
    Ik heb vandaag jou hachee gemaakt echt super lekker
    We hebben zitten smullen .
    Ben benieuwd naar meer lekkere recepten van jou en jou mama .
    Altijd alles ziet er lekker uit .
    En nog gefeliciteerd met jullie nieuwe woning .
    S6 met al het mooie in jullie leven geniet ervan 🥰

Laat een reactie achter bij maximeslifeReactie annuleren

Ontdek meer van Dee

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder